Gracz
Imię i nazwisko: Prawdziwe nazwisko: Strauss /Fałszywe nazwisko: McCoy
Pseudonim: Green Tiger
Data i miejsce urodzenia: 11-02-1981
Obywatelstwo: Posiada dwa obywatelstwa, niemieckie i amerykańskie.
Rasa: mutant
Umiejętności: Gotowanie, prowadzenie samochodów i podstawowe szkolenie z zakresu pilotażu helikopterów, malarstwo, obsługa komputerów, podrywanie kobiet, granie na wiolonczeli, znajomość kilku języków (francuski,niemiecki,angielski,hiszpański), ostatnio bada również arkana tajemnic makijażu.
Nadnaturalna moc: Moc pozwala mu na regeneracje oraz na całkowitym wyleczeniu innych osób. Energia może też zostać wykorzystana do destrukcji która objawia się błyskawicami zielonego światła.
Słabości: Nadużywanie mocy powoduje przyspieszenie rozpadu cząsteczek z których jest zbudowane jego ciało. Po ostatniej tajnej akcji Thomas nie może wrócić już do normalnej postaci. Trudno mu zaakceptować nowy wygląda dlatego nadal kupuje wiele środków do makijażu, by ukryć niewygodny fakt że 'prześwituje' (ma na tym punkcie bzika). Po za tym jest to mutant pogodny i bardzo opanowany (póki nie mówi się o jego wyglądzie zewnętrznym).
Ekwipunek: To co mu dała organizacja i kilka rzeczy osobistych. Zdjęcia rodziców i jego siostry, oraz srebrny zegarek na łańcuszku od jego byłej dziewczyny.
Opis: 189 cm wzrostu waga, (około) 85 kg. Wysoki mężczyzna o chudej sylwetce, nosi zazwyczaj czarne długie koszule i jeansy zapięte skórzanym pasem z metalową klamrą. Czasami w zimne dni nosi czarny golf. Charakterystyczne jest jego naświetlone ciało które na szczęście nie prześwituje przez ubranie. Z daleka wygląda on niczym przerażający truposz, lecz gdy przy bliższych oględzinach można dostrzec oczy i resztę twarzy.
Historia: Urodził się w małym miasteczku 20 km od Dortmundu w Niemczech. Był synem jubilera i księgowej, on jak i jego siostra spędzali mało czasu z rodzicami. Zajmowała się nimi opiekunka Olga, którą traktowali niczym własną ciocię. Chłopiec uczęszczał do 17 roku życia do wielu szkół, powodem ich zmiany było jego ADHD. W wieku 24 lat był już na ostatnim roku Akademii Sztuk Pięknych (ASP). Niestety wtedy właśnie zaczął aktywować się "gen X", wyjątkowo późno lecz z dwojoną siłą. Na początku Thomas był zachwycony, mógł zdziałać za pomocą owej mocy cuda. Był super bohaterem, niczym Dortmundzki Batman. Został on zauważony w końcu przez tajną organizacje 'Keepers of Justice' gdzie zaproponowano mu przyłączenie się do nowo powstałej grupy super bohaterów walczących o sprawiedliwość. Thomas na początku nie był tym zainteresowany lecz gdy dowiedział się że moc przyspiesza jego śmierć przyłączył się bez większego wahania . Jest jednym z pierwszych osób które zostały zwerbowane przez organizację.
Obecny wygląd Green Tigera.
Ostatnio edytowany przez Holy_Crossfire (2011-02-01 13:51:18)
Ogólnie podoba mi się idea makijażu, bo sądzę, że większość kobiet będzie mogła sobie na nim poeksperymentować, co stanowi dodatkową rozrywkę (; (A przynajmniej ja będę miała uciechę).
Reszta zawartości karty przejdzie, przynajmniej mi odpowiada. Jednakże... Rozumiem, że jesteś przygotowany na to, że twoja postać w którym momencie może umrzeć ze względu na "przyśpieszanie śmierci"?
Edit: Wyjaśnione, akceptacja.
Holy jak zwykle zaskakuje mnie swoją pomysłowością. Przy pierwszym czytaniu nie mam żadnych zastrzeżeń, szczerze mówiąc, dlatego też jestem na tak. Ewentualne wątpliwości, jak mnie dorwą, to Ci wspomnę na priv.
I kolejna świetna postać. Bardzo oryginalny pomysł, nie mam żadnych zastrzeżeń. I pytanie, on tylko tak eghem... prześwituje? Czy emanuje też takim zielonym światłem? :D